miercuri, 28 noiembrie 2007

Stimate vecin,


In anul 2007 s-au realizat citeva lucruri notabile in cartierul nostru. S-au asfaltat strazi, s-au reparat trotuare, s-au reabilitat sute de metri de retea termica, s-au facut locuri de joaca pentru copii. In anul 2008 toate aceste lucrari vor continua. Trebuie sa recunoastem ca mediul nostru inconjurator arata astazi mai bine decit in anii trecuti… Dar trebuie sa recunoastem, in acelasi timp, ca noi, cetatenii din Calea Lipovei, avem o mare problema: poluarea atmosferica, fonica si terestra.
Multi dintre dvs. au reclamat traficul auto greu care ne trece pe strazi. Altii au reclamat problema gunoiului care ne inconjoara din toate partile. Nici cu spatiile verzi nu stam prea bine. Vreo 20 de locuitori din Calea Lipovei au sesizat ca exista si o poluare atmosferica produsa de intreprinderile din zona industriala. Un cetatean sustine ca plantele din gradina lui s-au ofilit dupa o ploaie acida...
Nu stim care este adevarul. Este greu de aflat. Dar nu este imposibil. Iata de ce, Consiliul Consultativ de Cartier a hotarit sa se implice activ in rezolvarea tuturor problemelor de mediu care ne afecteaza viata zi de zi. Impreuna cu Asociatia “Generatie Tinara”, o organizatie non-guvernamentala, am constituit un grup de promovare a opiniei publice care si-a propus sa rezolve aceste lucruri. Am initiat o actiune, “Oxigen pentru cartierul meu”, am lansat o campanie de stringere de semnaturi, am pornit o munca de documentare si de monitorizare a tuturor acestor producatori de poluare. Vom organiza dezbateri publice, conferinte de presa, campanii electronice de informare, procese, vom lansa un site pe internet. E multa munca, uneori foarte dificila. De la un timp incoace, citim rapoarte de mediu si purtam discutii cu medici si ingineri, fara sa avem specialistii nostrii calificati. Tocmai de aceea, astazi va cerem ajutorul! Si, va rugam din tot sufletul, sa ne ajutati cum puteti! Cu o semnatura de adeziune, cu o informatie despre un focar nou de poluare, cu un sfat, cu un nume de specialist. Cautam ingineri de mediu, chimisti, medici, juristi, sociologi care doresc sa se implice. Orice sfat e binevenit! Orice om este asteptat. Intrati in lupta pentru viata noastra si a copiilor nostrii. Daca vom fi mai multi, vom fi si mai puternici. Contactati-ne daca aveti ceva de spus. Si nu uitati! Demonstrati ca in democratie puterea poate apartine omului obisnuit!
Cu respect,
Dan Constantin Goldis, tel 0722685366,
E-mail:
promovareaopinieipublice@yahoo.com

Niciun comentariu: