duminică, 16 noiembrie 2008

Calea Lipovei, Timisoara importa infractori


Este suficient sa citesti comunicatele politiei si sa faci o scurta analiza a cuvintelor scrise printre rinduri. Observi atunci ca persoanele prinse la cersit in Calea Lipovei, Timisoara sunt din Resita, cei care urineaza sau dorm prin parcul de la Piata Veche sunt din Moldova, tiganii asezati in colibe cu coviltir in spatele bazei R.A.T.T. sunt de prin Hunedoara si tot asa mai departe. Prostituatele de pe Demetriade vin in fiecare dimineata din Remetea si Izvin ca sa-si practice slujba aici, in Calea Lipovei, desi aceeasi sosea si aceeasi clienti trec si prin comunele lor de origine. Si atunci de ce bat drumul pina in cartierul nostru? Fiindca aici e vadul, aici nu le cunoaste nimeni, aici vecinii nu le condamna daca sunt amendate. Cetatenii care stau pe Oravita, Albinelor si Stuparilor mi-au povestit ca dimineata gasesc pe trotuarele lor tot felul de prezervative, aruncate din masinile care stationeaza cinci minute, pe timpul noptii, pe strazile lor. Oamenii sunt revoltati ca trebuie sa le mature sau sa le stringa fiindca un prezervativ abandonat in fata casei tale nu este tocmai o carte de vizita prea buna.

Si hotii de buzunare vin din Oltenia sau, mai nou, de la Paris. Este mai profitabil sa furi in Calea Lipovei, Timisoara decit in Bailesti. In concluzie, infractionalitatea creste in cartier si siguranta cetateanului scade. De ce oare? Raspunsul e banal: aici, in acest loc, infractionalitatea este rentabila. Toti hotii si cersetorii din Romania stiu chestia asta cu mult inainte de a se urca in trenul de Timisoara. Fara bilet, fireste. Norocul nostru este ca nu stiu toti de Calea Lipovei si multi se opreasc in Gara de Nord. Din pacate, atunci cind politia comunitara face vreo razie pe acolo, cei mai isteti dintre ei , trec strada si se urca in troleibuzul 14, a carui statie finala este in Calea Lipovei, fireste.
Ce solutie ar putea exista pentru eradicarea acestor probleme? Scuzati-ma, dar eu nu vad niciuna eficienta. Numiti-le dvs si eu le voi promova.

Niciun comentariu: