miercuri, 1 octombrie 2008

Proiect cu propuneri de investitii pentru anul 2009 in Calea Lipovei

In luna noiembrie a fiecarui an C.C.C. propune Primariei Timisoara un proiect cu principalele investitii dorite de locuitorii cartierului pentru a fi introduse in bugetul din anul urmator. In anii trecuti, propunerile cetatenilor le selectam direct de pe strada prin discutii directe sau le colectam cu prilejul adunarilor organizate trimestrial de catre Biroul de Conducere al CCC. Asa vom proceda si in acest an, dar pe linga aceste modalitati de colectare a informatiilor, vom incerca si inregistrarea unor propuneri din spatiul virtual al cartierului, fie direct pe acest blog, fie prin corespondenta electronica pe adresa de mail: auris53@yahoo.co.uk . Puteti de asemenea face propuneri la telefonul 0722.685366.

In continuare va prezint proiectul cu principalele propuneri pe care le vom inainta executivului Primariei, cu mentiunea ca asteptam si sugestiile dvs:

1. Infiintarea unui serviciu de telefonie de tip tel-verde cu regim de functionare de 24h/24h care sa preia toate sesizarile populatiei cu privire la existenta mirosurilor generatoare de disconfort rezultate in urma activitatii de productie a SC Continental AP. Cetatenii doresc ca sesizarile primite de la cetateni sa aiba regimul juridic al petitiilor ( acordarea unui numar de inregistrare si comunicarea verificarii rezultatelor celor care au formulat sesizarea) si acest post telefonic sa fie instalat pe cheltuiala primariei deoarece nu au incredere in obiectivitatea Agentiei Regionale de Mediu.
2. Efectuarea unei analize olfactometrice in zona Continental cu o societate internationala (nationala nu exista) selectata si platita de Primarie. Desi aceste analize s-au mai efectuat, cetatenii nu au agreat niciodata rezultatele lor, deoarece societatile prestatoare au fost selectate si platite de firma Continental A.P.
3. Instalarea unor dispozitive de masurare continua a calitatii aerului in zona rezidentiala din imediata vecinatate a firmelor Continental si Linde, dar care sa monitorizeze si poluarea atmosferica generata de traficul auto de pe Demetriade. Cetatenii doresc ca rezultatul acestor masuratori sa fie afisat pe panouri electronice instalate in zone publice cu trafic pietonal intens situate in cartierele Lipovei si Modern.
4. Repararea si intretinerea urmatoarelor strazi si a trotuarelor aferente: Constantin Radulescu Motru, Str Martir Ioan Mariutac, Martir Alexandru Chorosi, Arh. Ioan Mincu.
5.Continuarea programului de plantare de pomi si arbusti atit pe arterele de circulatie cit si in spatiul dintre blocuri, stiut fiind faptul ca acesti copaci si arbusti sunt eficienti pentru absortia zgomotului, a prafului si a gazelor de esapament. Stiind ca in anul 2008 s-au plantat in jur de 500 de pomi, prin grija primariei si 400 prin grija asociatiilor de locatari (pe cheltuiala primariei), propunem ca si in anul 2009 sa fie plantati inca 1000 de pomi si arbusti in cartier.
6.Amenajarea unor piste pentru biciclisti pe strazile Sfintii Petru Apostol si Pavel si Sever Bocu, astfel incit sa se realizeze un drum neintrerupt pina in centrul orasului, trecind prin zona Mall-ului si pe Calea Aradului pina la Clinicile Noi, unde deja exista aceste piste.
7.Amenajarea unor parcari ecologice:
- in spatele blocului de garsoniere de pe strada Macin, UMT;
- Intr-un cvartal de blocuri pe strada Constantin cel Mare, linga centrala termica;
- Intr-un cvartal de blocuri pe strada C.R. Motru;
pe terenul viran de la intersectia strazilor Holdelor cu Sfintii Apostoli Petru si Pavel.
Facem mentiunea ca pentru doua din aceste locatii s-au inaintat deja cereri la Primarie din partea asociatiilor de locatari.
8. Reamenajarea intersectiei strazilor Holdelor si Sf. Apostoli Petru si Pavel cu un nou aranjament peisagistic
9.Amenajarea unei piete agroalimentare pe strada Babadag, in zona UMT, pe un spatiu in care in prezent se desfasoara deja o astfel de activitate;
10. Prelungirea unei linii de autobuz (40 sau E-2) astfel incit pe traseul respectiv sa fie inclusa si zona UMT care in prezent este izolata din punct de vedere al transportului in comun, cel mai apropiat mijloc de transport in comun –tranmvaiul- fiind situat la peste 500 de metri de cartierul rezidential.

Niciun comentariu: